Dag van het Fantastische Boek 2018

Op 14 april 2018 organiseerde Stichting Fantastisch Genre de jaarlijkse Dag van het Fantastische Boek, dit keer in de Tolhuistuin van Amsterdam.

De persoonlijkheidsprijs Annemarie van Ewyck werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. De prijs ging naar Kees van Toorn voor zijn vele jaren inzet als Secret Master of Fandom. Kees droeg een uiterst toepasselijk Worldcon 75 t-shirt bij de ceremonie.

De Harland Awards verhalenwedstrijd is gewonnen door Rob Geukens met ‘Play it (again)’, gevolgd door Wouter van Gorp met ‘Jongen van Elf’ en Joost Uitdehaag met ‘Onzekere Anna’. Bart de Wolf mocht de Debuutprijs in ontvangst nemen en Frank Lubbers de Feniksprijs.  De gehele lijst is inmiddels hier te vinden.

Overdag was er veel te beleven. Bekende auteurs als Naomi Novik, Auke Hulst en Thomas Olde Heuvelt droegen bij aan een vol programma, van workshops en lezingen tot talkshows en voorstellingen.

Het NCSF was een van de sponsoren van de Dag. De boekenclub was uiteraard aanwezig, met nieuw promotiemateriaal. Ook mochten we bij de fantafel vier nieuwe leden verwelkomen!

Meer foto’s van de Dag zijn te vinden op de Facebook pagina’s van SFG, DFB, NCSF en verschillende gasten en aanwezigen. Ook hebben veel auteurs materiaal van de Dag op hun website beschikbaar gesteld. Een overzicht van actieve Nederlandstalige SFFH auteurs en hun websites is tevens sinds kort op onze website te vinden.

Foto’s: Alice Jouanno, Frank Norbert Rieter, Bart Treuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *