Vereniging

Doelstelling

Het Nederlands Contactcentrum voor Science Fiction (NCSF), opgericht in 1965, is een vereniging met als doel de promotie van Science Fiction, en het met elkaar in contact brengen van liefhebbers van het genre.

Activiteiten

Boekenclub

Het NCSF heeft een eigen boekenclub waar leden tegen gereduceerd tarief tweedehands boeken (Science Fiction en Fantasy) kunnen aanschaffen. Het gaat hierbij om zowel Nederlandstalige als Engelstalige boeken. De boekenclub vertegenwoordigt ook de vereniging op beurzen, conventies en boekenmarkten.

Vergaderingen

De vereniging houdt tweemaal per jaar te Bilthoven een Algemene Ledenvergadering waar alle leden welkom zijn om mee te praten en eventueel te beslissen over het beleid van de vereniging. Vaak gaat een kleine groep mensen na de vergadering gezamenlijk ergens eten.

Daarnaast vinden er regelmatig Spellendagen en SF-Cafés plaats op verschillende locaties, waar SF-liefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en gezellig met elkaar kunnen praten over hun passie. Een overzicht van activiteiten is hier te vinden.

Holland SF / HSF

Tot en met 2015 gaf de vereniging het blad Holland SF. Sinds januari 2019 ontvangen NCSF-leden 4 keer per jaar het blad HSF. Een selectie van de artikelen uit elk HSF nummer is na een aantal maanden ook op de website te lezen. Bijdragen aan HSF? Graag! Neem dan contact op met de redactie!

Lid worden?

Om lid te worden van het NCSF stuur je een e-mail naar penningmeester@ncsf.nl met als onderwerp ‘Lidmaatschap NCSF’ en in de mail zelf je naam en adres. Onze penningmeester neemt contact op om het lidmaatschap definitief te maken.

Het lidmaatschap kost € 30 per jaar. Als lid ontvang je in ieder geval vier keer per jaar het blad HSF en krijg je dertig procent korting op bestellingen bij de boekenclub.

HSFCon

De eerste HSFCon heeft 14 en 15 mei 2022 plaatsgevonden.

HSFCon 2023 heeft op 25 en 26 maart 2023 plaatsgevonden. Zie voor meer informatie: www.hsfcon.nl

In augustus 2024 vindt Eurocon Erasmuscon plaats in Rotterdam. Zie voor meer informatie: www.erasmuscon.nl