Verenigingsblad HSF

Laatste editie HollandSF: December 2015, Jaargang 49, nr. 264
Eerste HSF nummer: Januari 2019, Jaargang 50, nr. 265, HSF 2019/1

Meest recente HSF nummer: Juli 2020, Jaargang 51, nr. 270, HSF 2020/2

HSF is de vernieuwde opvolger van Holland SF.

Het verenigingsblad van het NCSF verscheen de eerste veertig jaargangen zes keer per jaar. Het was een tijdschrift waarmee we lezers wilden boeien en aantrekken die een serieuze interesse hebben in SF en fantastiek in de breedste zin en die verrast wilden worden door verhalen, nieuwe inzichten en meningen over deze onderwerpen. Holland SF maakte ruimte om relevante, fantastische thema’s uit te diepen en uiteenlopende meningen naast elkaar te zetten. Het bood een gezonde mix van artikelen van schrijvers en critici uit eigen land, met daarnaast vaak bekende, buitenlandse namen. Holland SF was tot en met 2015 een betrouwbare, vaste waarde voor sciencefiction-liefhebbers.

Gelukkig  is er een proefnummer voor de doorstart (HSF 2018/X) gemaakt en verspreid op de ALV van 28 april 2018.

Het eerste HSF nummer (HSF 2019/1) is op 26 januari 2019 gepresenteerd. Het tweede nummer (HSF 2019/2) is het eerste verhalen nummer, verschenen in Juni 2019.

In de toekomst blijven we afwisselen tussen edities met HSF (Horror Sciencefiction Fantasy) verhalen en edities met interviews, achtergrond artikelen en verslagen van evenementen.

Voor verhalen verstrekken we een vergoeding van 1 cent per woord met een maximum van 50 euro per verhaal. Wil je alvast je verhaal insturen voor het volgende nummer? Dit kan hier.

Over de inhoud van HSF en HSF verhalen: ongekrediteerde afbeeldingen zijn (bewerkte) rechtenvrije beelden van Pixabay die zonder spoilers iets van het verhaal proberen weg te geven. Selectie van artikelen, verhalen en beelden wordt op basis van de kwaliteit en smaak door de redactie gedaan. Heb je een andere mening? Kom bij de redactie! 😉

Artikelen uit elke HSF nummer zijn na een aantal maanden ook op de website te lezen.

Sinds januari 2019 ontvangen NCSF-leden 4 keer per jaar het blad HSF. Lid worden ?

Bijdragen aan HSF? Graag! Neem vooral contact op met de redactie.