Verenigingsblad HSF

Laatste editie HollandSF: december 2015, jaargang 49, nr. 264
Eerste editie HSF: januari 2019, Jaargang 50, nr. 265, HSF 2019/1
Meest recente editie HSF: december 2023, jaargang 54, nr. 283, HSF 2023/4

HSF is de opvolger van Holland SF. Het verenigingsblad van het NCSF verscheen de eerste veertig jaargangen zes keer per jaar. Na een bezinningsperiode werd in 2018 een doorstart gemaakt met HSF.

HSF is er voor iedereen die houdt van sciencefiction, fantasy en horror. Met verhalen, nieuwe inzichten en meningen. Er is ruimte om relevante, fantastische thema’s uit te diepen en uiteenlopende meningen naast elkaar te zetten. Een mix van artikelen van schrijvers en critici uit eigen land. Na een proefnummer in 2018 werd in januari 2019 het eerste echte nummer van HSF gepresenteerd. Het tweede nummer (HSF 2019/2) is de eerste verhaleneditie, verschenen in juni 2019.

In de toekomst blijven we afwisselen tussen edities met HSF-verhalen (Horror Sciencefiction Fantasy) en edities met interviews, achtergrond-artikelen en verslagen van evenementen.

Voor verhalen verstrekken we een vergoeding van 1 cent per woord met een maximum van 50 euro per verhaal. Wil je alvast je verhaal insturen voor het volgende nummer? Dit kan hier. Deadlines zijn 1 juni en 1 november.

Over de inhoud van HSF en HSF verhalen: ongecrediteerde afbeeldingen zijn (bewerkte) rechtenvrije beelden van Pixabay. Selectie van artikelen, verhalen en beelden wordt door de redactie gedaan op basis van kwaliteit en smaak.

Een selectie van de artikelen uit HSF is na een aantal maanden ook op de website te lezen.

NCSF-leden ontvangen vier keer per jaar het blad HSF. Word lid!

Bijdragen aan HSF? Neem vooral contact op met de redactie.