Fantasticon III

Op zaterdag 17 september vindt Fantasticon plaats in Nieuw Vennep.

Wie organiseert de Fantasticon?

De conventie wordt georganiseerd door de Stichting Fantastische
Vertellingen.
Deze organisatie is in 1979 opgericht voor het propageren van
oorspronkelijk Nederlandstalige fantastische literatuur en kunst.
Om deze doelstelling te verwezenlijken, verschijnt viermaal per jaar het tijdschrift Fantastische Vertellingen en op onregelmatige basis de kleinste glossy van Europa: Tjonge.
Daarnaast verschijnen er met grote regelmaat boeken in onder meer de Rare Boekjes-reeks en de Snuff el-reeks (fantastische detectives).
Ook worden er objecten uitgebracht, zoals bijvoorbeeld het doosje Niets, in de Rare Dingetjes-reeks of documentaires (op DVD) in de Rare Praatjes-reeks.
Een van de vele activiteiten is het uitbrengen van ’t jaarboek Ganymedes.
Een andere is het uitreiken van de Bemoste Beeld-prijs.
En: de Stichting Fantastische Vertellingen is daarnaast dus de stuwende kracht achter de Fantasticon!

Wat is het?

De Fantasticon is de bijeenkomst waarbij liefhebbers van oorspronkelijk nederlandstalige kunst & literatuur elkaar ontmoeten. Dat gebeurt op gemoedelijke wijze: de entrée is gratis voor zowel bezoekers als voor de vertegenwoordigde organisaties en iedereen is ermee bezig een plezierige dag te beleven.

Wat is er te doen?

De Fantasticon is een verzamelplaats voor gelijkgestemden. U legt contact met een verscheidenheid van aldaar aanwezige schrijvers, kunstenaars, uitgevers, periodieken, verenigingen, stichtingen en andere initiatiefnemers. Het streven is een gemêleerd gezelschap te verenigen, zowel van de zijde van de bezoekers als vanuit talloze organisaties.
Tijdens het evenement worden lezingen gehouden, er is een kunsttentoonstelling, de Terdoopbestelling van het nieuwste Ganymedesjaarboek vindt plaats, en de Bemoste Beeld-prijs wordt uitgereikt.
En daarnaast is er gelegenheid tot een intiem, intensief gesprek met een auteur, kunstenaar, uitgever of andere vertegenwoordiger uit het fantastische gebied, onder meer tijdens de zogenoemde Koffieklets-sessies.
Er vindt bovendien een dispuut plaats tussen verschillende belanghebbenden, waarin het welbevinden van de fantastische literatuur en kunst centraal gesteld wordt.
En natuurlijk is er gelegenheid de keel te smeren met een drankje, omdat je van al het gepraat dorstig wordt. Ook kan er een maaltijd worden besteld, die ter plekke bij de hongerigen wordt afgeleverd.

Waar is het?

In het kosmopolitische Nieuw Vennep. Da’s weliswaar een klein plaatsje, maar het is mooi centraal gelegen tussen allerlei grootstedelijks: nabij Schiphol (uw jet vliegt er in een oogwenk naartoe), iets ten zuiden van Amsterdam, iets ten noorden van Den Haag en Rotterdam en niet al te ver uit de buurt van Utrecht.

Eten en slapen?

Er zijn afspraken gemaakt met een goed hotel, in de directe nabijheid van het evenement. Daardoor kunnen bezoekers, die er een overnachting vooraf of nadien aan willen verbinden, beschikken over een voordelige, goede slaapplek.
In de plaats zelf zijn er talloze mogelijkheden om van een lunch of diner te genieten. Het aanbod bestrijkt een volledig palet, van Chinees, snackbar,bistro, sushi, broodje uit een supermarkt tot aan verscheidene andere varianten.
Een lunch kan desgewenst op uw verzoek worden afgeleverd op de locatie van de Fantasticon zelf, mits tijdig gemeld aan het betreff ende restaurant.
Een hotelkamer boeken (met Fantastikorting) of een lunch laten bezorgen op de locatie van de conventie: het kan vanaf de website van de Fantasticon geschieden – al geruime tijd voordat de conventie van start gaat. Of uiterlijk in de ochtend van het evenement zelf – al geldt wel het adagium ‘zolang de voorraad strekt’, dus wacht daarmee, indien u zekerheid wenst, niet nodeloos lang.

Hoe kom ik er?

Naar de Fantasticon met de auto: Nieuw Vennep ligt langs de snelweg A4 en A44, tussen Amsterdam en Den Haag of Leiden. Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid, onder meer op het station, maar ook daarbuiten, op loopafstand van het evenement.
Ook via het openbaar vervoer is de ligging gunstig: er komen meerdere keren per uur treinen aan op het station van Nieuw Vennep, vanuit Amsterdam en vanuit Den Haag of Leiden. En er is een prima en zeer regelmatige busverbinding met onder meer Schiphol of Amsterdam, inclusief de stations daar ter plaatse.

www.fantasticon.nl
info@fantastische-vertellingen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *