Furiosa, a Mad Max story

Furiosa, a Mad Max story.

Na het succes van de Mad Max Fury Road in 2015 duur de het nog best lang voor er een vervolg kwam. Nu 9 jaar later is er nu eindelijk “Furiosa”A Mad Max story. Het betreft een prequel op Fury road en is geregisseerd door de man die alle Mad Max films tot op heden regisseerde: George Miller.

Deze film laat zien hoe Furiosa, de heldin uit Fury road, geworden is wie ze is. En wat ze allemaal heeft moeten doorstaan om dat te worden, en natuurlijk…Hoe ze haar arm is kwijtgeraakt.

Het verhaal

De film is echt meer een origine story en minder bombastisch en visueel dan Fury Road was. Het is duidelijk de bedoeling om het karakter beter te leren kennen. Wellicht om in de toekomst het verhaal verder te kunnen vertellen. Dat we dieper het karakter in gaan betekend niet dat er geen actie is. Sterker nog, er zit een 15 minuten durende vechtscene in, die geen seconde verveelt.

Furiosa was al geschreven voordat Fury Road uitkwam. Dit om het verhaal goed te kunnen vertellen en duidelijk te maken wat de achtergrond van de karakters waren. Zo ligt er ook al een 3e deel klaar “The wastlands”, wat afhankelijk van hoe goed Furiosa het doet, ook verfilmd gaat worden.

Anna Taylor Joy

Tegenwoordig is het in Hollywood de gewoonten om jong talent overal in te casten. En dat is ook in deze film het geval. Anna Taylor Joy is een groot talent en komt in veel films terug. In deze film laat ze zeker haar talent zien en je kan merken dat ze echt geleden heeft tijdens de opnamens. Maar toch doet ze nergens denken aan Charlize Theron , en lijkt er ook niet echt op. Chris Hemsworth (met een andere neus) speelt de rol van zijn leven en is een zeer overtuigende villain met een goede dosis humor. Het enige wat jammer is dat hij in bepaalde scenes erg doet denken aan Thor die hij speelt in de MCU.

Eind oordeel

Al met al is Furiosa zeker de moeite waard, en is het erg vermakelijk. Alleen omdat het niet zo groots en meeslepend is als Fury Road, kan je hem ook prima thuis kijken en hoef je er niet voor naar de bioscoop. Hij zal vast spoedig op een streaming dienst verschijnen.

Deze recensie is geschreven door Rob van der Werf.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *