Weirdo’s 143 (36e Jrg. Nr. 3)

Document_2023-10-31_140534.jpg

Weirdo’s 143 (36e Jrg. Nr. 3)
anti-modernistisch literair (k)wartaalschrift (op) een kruispuntje
Hubert Van Eygen, Kinrooi, België (Juni 2023)
36 pagina’s; € 3,80 (jaarabonnement (4 nummers) € 13,00 voor België en € 15,00 voor Nederland)
Samenstelling: Hubert van Eygen
Omslag: Trick & Frank Roger (achterzijde)
Verkrijgbaar… stuur een mail naar hubert.vaneygen@skynet.be

Ik was de vorige begonnen met de mededeling dat de recensie van Weirdo’s 143 een eenmalige zaak zou zijn. Ha… dat was het dus niet. Het blad is veel te leuk om het bij een eenmalige recensie te laten. Ik ga me echter wel beperken tot de verhalen. De gedichten… daar heb ik normaal gesproken geen mening over, omdat ik er geen verstand van heb. Dat is misschien hetzelfde met de fantastieke verhalen, maar daar pretendeer ik wel verstand van te hebben. Mocht je het daar niet mee eens zijn, dan hoor ik dat graag (of… liever niet natuurlijk).

– Frank Roger – Een geval van nieuwsgierigheid (SF)
Een indringend en dystopisch verhaal van de onnavolgbare Frank Roger. Een schrijver die zich vermeerderd als onkruid. Stiekem, wat natuurlijk niet nodig is, heb ik eens gekeken hoeveel titels reeds in Fandata staan. Niet schrikken!!! 292 stuks… en dan weet ik zeker dat we niet alle verhalen van hem gevangen hebben. Bijvoorbeeld al zijn verhalen die in Portulaan staan, hebben we allemaal niet. Daar ga ik ook een abonnement op nemen, dus die makke gaan we achter ons laten, maar dat wil lang nog niet zeggen dat we dan wel alles hebben. Zucht… het leven van een bibliograaf gaat niet over rozen! ‘Een geval van nieuwsgierigheid’ is in ieder geval weer een prachtverhaal, geschud uit de mouw van de meester!!!

– Guy van Hoof – De hemel heeft geen dak (en de hel is met spijt geplaveid) – artikel
Een artikel met grote en kleine ergernissen, of dingen die gebeuren waar je allemaal geen invloed op hebt. Leuk of niet… je hebt er mee te dealen!

– Guy van Hoof – Jos De Freine: Oorlog en (is) waanzin – artikel
Een artikel over Jos De Freine, een man die, vrees is, aan mij totaal onbekend is. Wat uiteraard niet inhoudt dat dat voor iedereen zo is. Hij staat ook niet in Fandata, dus waarschijnlijk is hij geen fantastieke schrijver. Mij zegt dit alles totaal helemaal niets.

– Pieter Drift – Een afspraak moet nooit te lang duren (Geen)
Dit verhaal is geen fantastiek, maar wel fantastisch!!! Prachtige satire en even prachtig verteld. Kort maar krachtig. Zo lees ik zelfs graag niet fantastieke verhalen!!!

– Finn Audenaert – Kraters (HO)
Interessant verhaal, maar voor een bibliograaf verwarrend. Horror? Ja, dat denk ik wel, maar om er ook nog een behoorlijk en degelijk subgenre aan te hangen… een uitdaging. Ik heb voorlopig maar voor monsters gekozen, maar als jij een betere weet…

De Cat Kong illustratie op de achterzijde is prachtig. Frank Roger in een geheel andere, maar daarom niet mindere hoedanigheid!!!

Alweer een mooie aflevering van Weirdo’s. Nu maar weer afwachten voor, alweer, de laatste van dit jaar. Iets om alvast naar uit te kijken!!!

Jos Lexmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *