Opgejaagd – Pen Stewart (HO)

pen-stewart-opgejaagdOpgejaagd – Pen Stewart (HO)
Quasis uitgevers, 2016, Splinters 2
45 pagina’s; prijs 5,95 euro
Omslagillustratie: Pen Stewart

In 2013 begon uitgeverij LINK met een reeks ‘short fiction’, langere verhalen of kortere novellen die op zichzelf staand werden uitgegeven, niet alleen als eBook, maar ook als dunne kleine pockets op papier. Ondanks het hoge niveau van deze reeks, met werk van auteurs als Floris Kleijne, Guido Eekhaut, Thomas Olde Heuvelt en Baukje Balder werd het geen succes. Toch heeft uitgeverij Quasis dit concept weer opgepakt en is in 2016 begonnen met de reeks Splinters, net als de short fiction van uitgevij LINK korte verhalen in pocketuitgave. Quasis begint zelfs ambitieuzer, want ze kondigen aan elke maand zo’n Splinter uit te zullen geven. En ze doen het met meer verplichting, want de lezer kan er een abonnement op nemen.
Opgejaagd van Pen Stewart toont dat Quasis er serieus werk van maakt, want het is heel netjes uitgegeven en het verhaal zelf is met name door de sfeer – de toon, de kleur – de moeite waard. De duistere machinaties van onmenselijke mensachtigen op het duistere decor van een 19de eeuws Engeland doet denken aan het eerste werk van Tisa Pescar of aan Bloedwetten van Sophia Drenth. Een leuk boekje, dat zowel interesse voor Pen Stewart als voor de Splinter-reeks wekt. Door de porto-kosten niet om als afzonderlijk boekje te bestellen, maar voor boekenbeurzen/
conventies zeer geschikt. En een abonnement op Splinters zou wel eens kunnen zorgen voor leuke, afwisselende tussendoortjes. Laten we hopen dat Quasis het concept van ‘short fiction’ wel tot succes weet te maken.

Paul van Leeuwenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *