Awards Nieuws 2009-jul

Uit NCSF
Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

De knuppel in Hugo’s hoenderhok (3)

En… het gaat door. Zie hier voor een artikel van de Guardian gerelateerd aan de kei die Adam Roberts in de vijver wierp. Ook dit artikel heeft alweer een aantal commentaren. We zullen zien of het een continuing story zal blijken te zijn.

Jos 30 juli 2009

SCRIBE AWARDS 2009

Tijdens de Comic-Con in San Diego heeft The International Association of Media Tie-in Writers, op vrijdag 24 juli, de Scribe Awards 2009 gepresenteerd. Het voor de derde keer dat deze prijzen werden uitgereikt. Zie hier voor de volledige lijst.

Jos 28 juli 2009

EISNER AWARDS 2009

Op de Comic-Con 2009, gehouden van 23 tot en met 26 juli in het San Diego convention center, zijn de Eisner Awards 2009 uitgereikt. Zie hier voor de volledige lijst van alle prijzen in alle categorieën.

Jos 27 juli 2009

PARSEC AWARDS 2009 Nominaties

De Parsec Awards zijn in het leven geroepen om uitmuntendheid in de diverse aspecten van de Speculatieve Fictie Podcasting te belonen en te eren. Zie hier voor de volledige lijst met nominaties van dit jaar. De 4e jaarlijkse Parsec Award uitreiking zal plaatsvinden op Dragon*con, welke tijdens het Labor Day weekend (van 4 tot en met 7 september) gehouden word in Atlanta.

Jos 25 juli 2009

De knuppel in Hugo’s hoenderhok (2)

Het was inderdaad wachten op een volgende reactie. Deze hier is van James Enge (zelf nooit van gehoord, maar het blijkt ook een schrijver te zijn. Als je het leuk vindt kijk nog eens bij de oorspronkelijke artikelen van de diverse betrokkenen. Er komen meer en meer commentaren van derden aan te hangen die het er wel en niet meer eens zijn. Zie hier voor die van Adam Roberts waar het allemaal mee begon en daar voor John Scalzi’s artikel. Er zullen zien of het nog weer verder gaat.

Jos 23 juli 2009

De knuppel in Hugo’s hoenderhok (1)

Toen Adam Roberts (zie Over de Hugo Award nominaties en hoe blij men ermee is van 18 juli) zijn commentaar op de Hugo nominaties van dit jaar schreef, kon hij verwachten dat hij minstens een of twee hoenderen zo op zou schrikken dat die luid en duidelijk terug zouden gaan kakelen. Misschien was dat zelfs wel de bedoeling. Zie hier voor de reactie van John Scalzi, zelf een van de genomineerden met zijn roman Zoe’s Tale, welke niet misselijk is. Op zijn commentaar zijn op het moment dat ik dit schijf ook al weer 191 commentaren van fans binnen gekomen en die doen er nog een schepje mais bovenop. John Picacio, een van de genomineerden voor de Hugo Award voor de beste professionele artiest, doet er, door middel van deze open brief aan Roberts, nog een kruiwagen zout bij om in de open wond te strooien. Ook dat wordt weer gevolgd door een aantal commentaren van fans. Al met al genoeglijke lectuur om je een aardige tijd mee te vermaken. Ik heb ook een donkerbruin vermoeden dat er het hele verhaal nog niet mee af is. Eens kijken of er nog iemand een ei over wil leggen. Adam… jouw beurt?

Jos 22 juli 2009

RITA AWARD & GOLDEN HEARTS AWARD 2009

De Romace Writers of America hebben de winnaars van de RITA en Golden Hearts Awards van 2009 bekend gemaakt. Zie hier voor de complete lijst. De enige Awards voor het fantastische boek zijn die in Paranormale categorieën. De Awards werden uitgereikt tijdens de 29ste jaarlijkse conferentie, welke van 15 tot en met 18 juli gehouden werd in het Marriot Wardman Park Hotel, Washington D.C.

Jos 22 juli 2009

MYTHOPOEIC AWARDS 2009

Tijdens het banket op Mythcon XL, gehouden van 17 tot en met 20 juli in Los Angeles, zijn de Mythopoeic Awards 2009 bekend gemaakt. Zie hier voor de complete lijst.

Jos 21 juli 2009

Over de Hugo Award nominaties en hoe blij men ermee is

Zie hier voor een stevig commentaar van Adam Roberts over de Hugo Award 2009 nominaties. Hij is er duidelijk niet blij mee. Hier volgt er nog een in twee delen van dezelfde soort, deel 1 van 12 juli, gevolgd door deel 2 van 13 juli. Deze beide zijn van Abigail Nussbaum.

Jos 18 juli 2009

EMMY AWARDS 2009 Nominaties

De Academy of Television Arts & Sciences hebben de genomineerden bekend gemaakt voor de 61ste jaarlijkse Emmy Awards. De Awards zullen zaterdag 12 september in het Nokia Theater in Los Angeles, Californië bekend gemaakt en uitgereikt worden. Zie hier voor de complete lijst met alle nominaties in alle fantastische genres.

Jos 17 juli 2009

CORDWAINER SMITH REDISCOVERY AWARD 2009

Tijdens de 20ste Readercon, Conference on Imaginative Literature, gehouden van 9 tot en met 12 juli in Burlington, Massachusetts, is de Cordwainer Smith Rediscovery Award 2009 uitgereikt. De winnaar van dit jaar is Abraham Merritt. In Nederlands is deze schrijver alleen bekend van de boeken De Poppen van madame Mandilip (1935) en Het Schip van Ishtar (1948). Verder is zijn verhaal De bosvrouwen in de bundel Aardse Betovering (1988) verschenen.

Jos 13 juli 2009

SHIRLEY JACKSON AWARDS 2008

Tijdens de 20ste Readercon, Conference on Imaginative Literature, gehouden van 9 tot en met 12 juli in Burlington, Massachusetts, zijn de Shirley Jackson Awards 2008 bekend gemaakt. Het beste boek was: Ford Jeffrey – The Shadow Year.
Zie hier voor de overige prijswinnaars.

Jos 13 juli 2009

RHYSLING AWARDS 2009

Tijdens de 20ste Readercon, gehouden van 9 tot en met 12 juli in Burlington, Massachusetts, heeft de Science Fiction Poetry Association de Rhysling Awards 2009 bekend gemaakt. De winnaars zijn:

Lang gedicht: Landis, Geoffrey A. – Search
Kort gedicht: El-Mohtar, Amal – Songs fora n Ancient City

Jos 13 juli 2009

PHANTASTIK PREIS 2009 Nominaties

De nominaties voor de Duitse Phantastik Preis 2009 zijn bekend gemaakt. Zie hier voor de volledige lijst. De bekendmaking alsmede de prijsuitreiking zullen plaatsvinden tijdens de vier en twintigste Buchmesse-Con in Dreieich (bij Frankfurt) op zaterdag 17 oktober.

Jos 13 juli 2009

ATOROX AWARD 2009 en andere Finse Awards

Tijdens de Finncon, gehouden van 9 tot en met 12 juli in Helsinki is de Atorox Award 2009 uitgereikt voor het beste korte Finse verhaal van 2008. Zie hier voor de winnaar en beste daaropvolgende negen. De Helsinki Science Fiction Society heeft Cormac McCarthy’s boek The Road de Tähtivaeltaja award voor het beste Science Fiction boek van 2008 toegekend. De Tähtifantasia award voor de beste vertaalde Fantasy in het Fins was voor Ellen Kushner voor haar boek Thomas the Rhymer.

Jos 13 juli 2009

SUNBURST AWARDS 2009 Nominaties

De Sunburst Awards worden uitgereikt voor de beste Canadese Fantastische romans. Er zijn twee categorieën. Romans voor volwassenen en Young Adult romans. De prijzen bestaan uit duizend Canadese Dollars en een medaillon. De winnaars worden in september uitgereikt. Zie hier voor de finalisten. Detail: Little Brother van Cory Doctorow is alweer genomineerd

Jos 10 juli 2009

Edge Hill short story prize

Chris Beckett heeft verrassend de literair getinte Edge Hill korteverhalenprijs (en daarmee £5000) gewonnen met de verhalenbundel The Turing Test.

Jan 09 juli 2009

PROMETHEUS AWARD 2009

Cory Doctorow blijft in prijzen grossieren. Nu won hij The Liberian Futurit’s Society Prometheur Award voor Little Brother. The Hall of Fame Award is dit jaar gewonnen door J.R.R. Tolkien met The Lord of the Rings. De prijzen zullen tijdens Anticipation, de 67ste Worldcon, uitgereikt worden. Anticipation worden gehouden van 6 tot 10 augustus in het Palais de Congrès in Montreal, Quebec, Canada.

Jos 09 juli 2009

SEIUN AWARDS 2009

Op de 48ste Japan Science Fiction Convention, de T-Con 2009, gehouden op 4 juli in Hotel New Shiobara, Tochigi in Japan zijn de Seiun Awards 2009 bekend gemaakt. De Seiun Awards zijn het Japanse equivalent van de Hugo Awards. Zie hier voor de volledige lijst. Voor degenen die het Japans beheersen dezelfde lijst.

Jos 05 juli 2009

JOHN W. CAMPBELL MEMORIAL AWARD 2009

Zowel Little Brother van Cory Doctorow, als Song of Time van Ian MacLeod, hebben de John W. Campbell memorial Award 2008 gewonnen. Deze prijs is niet te verwarren met de andere Campbell Award die samen met de Hugo Awards wordt uitgereikt aan de beste nieuwe SF schrijver. Deze Award werd door Cory Doctorow gewonnen in 2000 en hij is, tot nu toe, de enige schrijver die beide Campbell Awards mocht winnen. De John W. Campbell Award wordt in het weekend van 11/12 juli uitgereikt tijdens het Conference Awards Banquet, dat op de Universiteit van Kansas, in Lawrence. Tijdens dit banket wordt ook de Theodore Sturgeon Memorial Award uitgereikt aan James Alan Gardner, voor zijn verhaal: The Ray Gun: A Love Story.

Jos 01 juli 2009

Archief

Awards Nieuws 2008

Awards Nieuws 2009: jan-feb mrt-apr mei-jun jul aug

Persoonlijke instellingen