Vereniging

Doelstelling

Het Nederlands Contactcentrum voor Science Fiction (NCSF), opgericht in 1965, is een vereniging met tot doel de promotie van Science Fiction, en het met elkaar in contact brengen van liefhebbers van het genre.

Activiteiten

Boekenclub
Het NCSF beschikt over een eigen boekenclub, waar leden tegen gereduceerd tarief tweedehands SF- en Fantasy-boeken kunnen aanschaffen. Het gaat hierbij om zowel Nederlandstalige als Engelstalige boeken.  De boekenclub vertegenwoordigt ook de vereniging op beurzen, conventies en op boekenmarkten

Vergaderingen
De vereniging houdt tweemaal per jaar te Utrecht een Algemene LedenVergadering waar alle leden welkom zijn om mee te praten en eventueel te belissen over de vereniging. Vaak gaat een kleine groep mensen na de vergadering gezamenlijk ergens eten in de Utrechtse binnenstad.

Daarnaast vinden er regelmatig SF Cafés plaats in Amsterdam, waar SF-liefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en gezellig met elkaar kunnen praten over hun passie. Ook ondersteunt het NCSF sinds een aantal jaar beginnende SF-schrijvers door op de Harland Awards (voorheen de Paul Harland Schrijfwedstrijd) de NCSF-premie voor het beste SF-verhaal uit te reiken.

Wonderwaan
De vereniging verspreidt het onafhankelijk verhalenblad Wonderwaan onder de leden.  Dit wordt vier keer per jaar samengesteld door Roelof Goudriaan, Marcel Orie, en Jaap Boekenstein. Het is een blad
met alleen verhalen en verschijnt op A4 format met kleurenomslag en zwart/wit-illustraties in het binnenwerk.

Holland SF
Tot en met 2015 produceerde de vereniging ook het blad Holland SF met artikelen en besprekingen van boeken, films en dvd’s.  Wegens het ontbreken van een complete redactie wordt het blad op dit moment echter niet meer uitgegeven. Enkele redactieleden zijn aangebleven en schrijven o.a. recensies voor de website.

Lid worden?

Om lid te worden van het NCSF stuur je een e-mail naar penningmeester@ncsf.nl met als onderwerp ‘Lidmaatschap NCSF’ en met in de mail zelf uw naam & adres. Onze penningmeester (Paul van Oven) neemt dan contact met jou op om het lidmaatschap definitief te maken.

Een lidmaatschap kost € 30,– per jaar. Als lid ontvang je dan sowieso vier keer per jaar het blad ‘Wonderwaan’. Je krijgt sowieso ook alle al uitgebrachte nummers van het afgelopen jaar toegestuurd!