Tijdschriften

Holland SF

Voorlopig laatste editie: Maart 2015, Jaargang 49, nr. 10

Proefnummer voor doorstart: April 2018, HSF 2018/x

Holland SF was het verenigingsblad van het NCSF. Het blad verscheen vier keer per jaar. Het was een tijdschrift waarmee we lezers wilden boeien en aantrekken die een serieuze interesse hebben in SF en fantastiek in de breedste zin en die verrast wilden worden door nieuwe inzichten en meningen over deze onderwerpen. Holland SF maakte ruimte om relevante, fantastische thema’s uit te diepen en uiteenlopende meningen naast elkaar te zetten. Het bood een gezonde mix van artikelen van schrijvers en critici uit eigen land, met daarnaast vaak bekende, buitenlandse namen.
Er was aandacht voor kwaliteit: boeken, strips en films die opmerkelijk zijn, en waar minstens één redactielid zich sterk voor maakt. Holland SF was tot 2015 een betrouwbare, vaste waarde voor sciencefiction-liefhebbers: het NCSF vierde recent de veertigste verjaardag van het blad.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt om Holland SF nieuw leven in te blazen. Inmiddels is er een proefnummer (HSF 2018/X) gemaakt en verspreid op de ALV van 28 april 2018.  De zo goed als gehele inhoud van het proefnummer is inmiddels ook op de website te lezen. Wil je mee doen met de doorstart? Neem dan contact op met het bestuur!

 

Wonderwaan

Recentste editie: (Wonderwaan 44, winter 2017)

Wonderwaan is een verhalenblad met de beste fantastische verhalen die de Lage Landen te bieden hebben. Uitgekauwde en versleten clichés, thema’s en subgenres worden nieuw leven ingeblazen. Door toekomstige thema’s af te stemmen met ons kritische zusterblad Holland SF krijgt u als lezer een nog interessantere kijk in hart, longen en klauwnagels van de fantastiek. Wonderwaan heeft een eigen website met informatie over de thema’s.
De redactie van WonderWaan bestaat uit het illustere drietal Jaap Boekestein, Marcel Orie en Roelof Goudriaan. Bij tijd en wijle treden ook gast-redacteurs op die hun eigen stijl en input van  formaat leveren.

Wonderwaan is ook te vinden, volgen en liken op Facebook.