Tijdschriften

Wonderwaan

Recenste editie: Wonderwaan 38, juni 2016

Het nieuwste nummer van Wonderwaan, Wonderwaan 38, Bastaard en Boekaniers is in juni 2016 naar de leden verstuurd. Voor niet-NCSF leden zal de electronische versie in juli verschijnen.

Wonderwaan is een verhalenblad met de beste fantastische verhalen die de Lage Landen te bieden hebben. Uitgekauwde en versleten clichés, thema’s en subgenres worden nieuw leven ingeblazen en door toekomstige thema’s af te stemmen met ons kritische zusterblad Holland SF krijgt u als lezer een nog interessantere kijk in hart, longen en klauwnagels van de fantastiek. Wonderwaan heeft ook een eigen website met informatie over de thema’s.
De redactie van WonderWaan bestaat uit het illustere drietal Jaap Boekestein, Marcel Orie en Roelof Goudriaan. Bij tijd en wijle treden ook gast-redacteurs op die hun eigen stijl en input op het formaat leveren.

Wonderwaan is ook te vinden, volgen en liken op Facebook.

Holland SF

(Voorlopig) laatste editie: Maart 2015, Jaargang 49, nr. 10

Helaas is door het bestuur van het NCSF door omstandigheden besloten om voor nu te stoppen met de papieren uitgave van Holland SF. Onze leden ontvangen nog wel tot minstens eind 2016 het blad Wonderwaan. Achter de schermen wordt gekeken of het mogelijk is om Holland SF nieuw leven in te blazen, eventueel in een andere vorm (digitaal).

Holland SF was het verenigingsblad van het NCSF. Het blad verscheen vier keer per jaar. Het was een tijdschrift waarmee we lezers wilden boeien en aantrekken die een serieuze interesse hebben in SF en fantastiek in breedste zin en die verrast wilden worden door nieuwe inzichten en meningen over deze onderwerpen. Holland SF maakte ruimte om relevante, fantastische thema’s uit te diepen en uiteenlopende meningen naast elkaar te zetten. Het bood een gezonde mix van artikelen van schrijvers en critici uit eigen land, met daarnaast vaak bekende, buitenlandse namen.
Er was aandacht voor kwaliteit: boeken, strips en films die opmerkelijk zijn, en waar minstens één redactielid zich sterk voor maakt. Holland SF was tot 2015 een betrouwbare, vaste waarde voor sciencefiction-liefhebbers: het NCSF vierde recent de veertigste verjaardag van het blad. Prijs los nummer: €4,95 (exclusief porto).

Zelf verschijnen in Wonderwaan?

Heb je kopij voor Wonderwaan, neem dan contact op met de redactie; zie de contactpagina voor details.